Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βασικές θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Ολυμπία Οδό


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια από τις πρώτες του συνεδριάσεις, που έγινε στον Πύργο, στις 14 Φεβρουαρίου, συζήτησε αναλυτικά το θέμα της Ολυμπίας Oδού και εξέδωσε ψήφισμα που μας δεσμεύει όλους και που καθορίζει την πολιτική της Περιφερειακής Αρχής στο ζήτημα αυτό.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει τις βασικές μας θέσεις, που είναι οι παρακάτω:

- Να παραμείνει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το κατασκευαστικό μέτωπο.
- Να παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία και να αναπτυχθούν περαιτέρω όλα τα εργοτάξια του έργου.
- Να πραγματοποιηθεί δραστική μείωση των διοδίων κατά την περίοδο κατασκευής του έργου.
- Να προβλεφθεί μείωση των διοδίων μετά την αποπεράτωση του έργου και να προβλεφθεί επίσης μειωμένη τιμή διοδίων για τους συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου.
- Να αυξηθεί το ποσοστό της δημόσιας συμμετοχής στο οικονομικό κόστος του έργου ώστε να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση των πολιτών.
- Να υλοποιηθεί η ανατολική χάραξη στις περιοχές νότια της Πάτρας και στο τμήμα Ζαχάρω-Καϊάφα.
- Να ενταχθούν στο έργο οι συνδετήριοι κόμβοι σε βασικά σημεία των οδικών αξόνων καθώς και οι συνδέσεις με τον παραγωγικό ιστό της περιοχής (λιμάνια, αεροδρόμια, ΒΙ.ΠΕ.)

Τις θέσεις αυτές, που είναι απολύτως δεσμευτικές για την Περιφερειακή Αρχή και για εμένα προσωπικά, είχα την ευκαιρία να τις επαναλάβω στη χθεσινή (29 Μαρτίου) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμιά ανοχή σε αλλαγές ως προς το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου, καμιά ανοχή σε καθυστερήσεις και σε κλείσιμο εργοταξίων. Αυτές οι θέσεις μας είναι ήδη γνωστές στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια και προτίθεμαι να τις αναπτύξω και προσωπικά στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρη Ρέππα. Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή συμμετέχει και συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των φορέων της Ηλείας και της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού, μαζί με το συναφές ζήτημα της Ιόνιας Οδού, αντιμετωπίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μείζονα θέματα επιβίωσης και ως βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου μας. Οι εκβιασμοί που ασκούνται από διάφορες πλευρές, και κυρίως εκ μέρους του τραπεζικού κλάδου, δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα και να διαιωνίσουν την υστέρηση της Δυτικής Ελλάδας.

Στη θέση αυτή θα παραμείνουμε αμετακίνητοι μέχρι τη στιγμή που οι δύο αυτοκινητόδρομοι θα πάρουν σάρκα και οστά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com